Info – 28. apríl

Drahí lukostrelci a priaznivci tradičnej a historickej lukostreľby.

Štyri mesiace pred začiatkom nášho podujatia Mor Ho! Turnaj národov, veľmi intenzívne pracujeme na jeho príprave a zabezpečení. S tým, ako míľovými krokmi napredujeme, sa do nášho prípravného tímu pridávajú ďalší a ďalší ľudia, partneri, sponzori a inštitúcie, ktoré chcú podporiť našu akciu.

Hoci sme sa rozhodli že uverejňovať budeme len zaručené novinky, dnes vypúšťame niečo z príprav.

Okrem stredovekej hostiny ktorá sa uskutoční 2. septembra v sobotu a v rámci ktorej už máme dohodnutý aj menší kultúrny program, rozhodlo sa Mestské kultúrne centrum Hlohovec obohatiť naše podujatie kultúrnym programom aj vo štvrtok 31.8. a piatok 1.9.. Plánujeme pre vás sprístupniť najstaršiu budovu divadla na Slovensku, ktorá dodnes plní svoj účel. Toto divadlo a viac informácii o ňom môžete nájsť na fotkách miesta podujatia. (Postavené bolo pri príležitosti návštevy jeho veličenstva cisára Františka II. v Hlohovci v roku 1802 a koncertoval v ňom osobne aj Ludwig van Beethoven. Nachádzať sa bude veľmi blízko cieľa disciplíny dynamickej lukostreľby – Cesta Lukostrelca.)

Veľmi nás teší že sa aj vy – účastníci aktívne zapájate do tvorby obsahu, a formy nášho turnaja a veľmi radi začleňujeme vaše zaujímavé nápady a podnety.

Preto s veľkou radosťou teraz ohlasujeme, že po dohode s odborom životného prostredia mesta Hlohovec bude v rámci turnaja Mor Ho! Vytvorený aj stredoveký tábor pre jeho účastníkov – lukostrelcov. Tábor, ktorý bude v bezprostrednej blízkosti miesta turnaja a zabezpečený sociálnymi zariadeniami, bude slúžiť na rozloženie vlastných historických stanov a dočasných obydlí účastníkov turnaja. Vzhľadom na umiestnenie tábora, budú pre jeho plochu oznámené dodatočné pravidlá na ochranu životného prostredia a ďalšie usmernenia jeho užívania tak aby boli splnené podmienky ochrany životného prostredia a nášho krásneho parku (bude sa to týkať najmä obmedzenia ohnísk atd). Aby sme zachovali historický ráz podujatia, v tábore budú povolené len historické stany a obydlia, doložené vekovo do roku 1899.

Ďalšie dôležité novinky prinesieme už čoskoro 😊

Nezabudnite sa zároveň registrovať na náš turnaj na stránkach aquilas.sk/mor-ho/registracia/ a v kontaktnom formulári stránky uviesť, ak plánujete prísť do nášho tábora aby sme vedeli pripraviť primerané zabezpečenie.

Kontaktný formulár môžete využiť aj naďalej v prípade akýchkoľvek otázok a návrhov.

Link na fotky miesta turnaja drive.google.com/open?id=0BzhmKNmNW5WWWVQ5SlRZUHdZUkU